Ravnogorci pucali po Višegradu, Islamska zajednica BiH traži reakciju nadležnih

Ravnogorci pucali po Višegradu, Islamska zajednica BiH traži reakciju nadležnih


Pripadnici Ravnogorskog pokreta Višegrad sinoć su u ovom gradu obilježili Badnje veče defileom kroz grad.

Uz sirene automobila čuli su se i pucnji te guslarske pjesme. Time je ponovo kreirana atmosfera straha, posebno za bošnjačke povratnike.

Reagirajući na novi defile ravnogoraca, predsjednik Medžlisa IZ Višegrad Bilal Memišević kaže da militaristička kultura i četničke pjesme nemaju nikakve veze s pravoslavnim praznicima, ali imaju s ideologijom koja je odgovorna za genocid nad Bošnjacima u Drugom svjetskom ratu i agresiji na BiH.

– Mi smo kao Medžlis IZ u BiH sinoć odreagirali i pozvali sve nadležne da se preispita odgovornost onih koji su to organizirali i onih koji su to dozvolili – ističe Bilal Memišević, prenosi Preporod.

Badnje veče u Srebrenici, također, ni ove godine nije prošlo bez provokacija. Tako je kroz ovaj grad ponovo prošla kolona vozila uz glasno puštanje, dijelom, ksenofobičnih pjesama.

Kolona vozila prošla je jučer i pored mezarja u Potočarima, u kojem su ukopane žrtve genocida, a večeras i kroz Srebrenicu, puštajući pjesme koje nemaju veze s vjerom i onim što se danas obilježava.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija