Haotično stanje u Zenicatransu, štrajkači na rubu strpljenja

Haotično stanje u Zenicatransu, štrajkači na rubu strpljenja


Rano jutros radnici JKP „Zenicatrans“ stupili su u štrajk glađu.

Dvadesetak radnika skupilo se u prostorijama Zenicatransa boreći se tako za spas ovog preduzeća.

U deset sati organizovana je šetnja od autobuske stanice do zgrade Gradske uprave grada Zenica, u kojoj se radnicima pridružilo nekoliko desetina građana Zenice u znak podrške. Ipak, Gradska Uprava odbila je da primi štrajkače što je proizvelo burne reakcije štrajkača ali i građana koji su u tom trenutku pružali podršku.

Huso Sarvan, predsjednik Sindikata, pojašnjava da će jedna grupa radnika štrajkovati glađu, dok će ostali nastaviti s blokadom stanice.

Nakon što nisu primljeni na razgovor, nastavili su sa blokadom stanice gdje su svoje nezadovoljstvo izražavali i putem prisutnih medija.

Podsjetimo, od prošlog utorka traje blokada Autobuske stanice Zenica, a od jučer je, samo za dolaske autobusa s međunarodnih i međugradskih linija, oslobođeno nekoliko perona izvan stanice, prenosi Hayat.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija