Ovo su najmračniji zločini, ubistva i stravične nesreće o kojima se pisalo na stupcima Crne hronike

Ovo su najmračniji zločini, ubistva i stravične nesreće o kojima se pisalo na stupcima Crne hronike


Godinu koja je iza nas obilježili su stravični zločini i teške saobraćajne nesreće koje su potresle javnost u našoj zemlji, ali i regiji. ​

​Upravo su zbog toga često bili proglašavani dani žalosti. Od januara do novembra prošle godine na području Federacije BiH evidentirane su 21.982 saobraćajne nesreće u kojima je poginulo 125, teže je povrijeđeno 888 i lakše 5.402 lica.

Neprilagođena brzina bila je uzrok u 5.013 saobraćajnih nesreća, a utjecaj alkohola bio je uzrokom 752 saobraćajne nesreće, navedeno je u izvještaju Federalne uprave policije.

Likvidacije

Početak prošle godine obilježila je tragedija koja se desila na bazenu Termalne rivijere Ilidža kada je dječak iz Splita preminuo usljed srčanog udara. On je u Sarajevo doputovao kao član splitske nogometne akademije “Srđan Mladinić” kako bi nastupio na nogometnom takmičenju.

SARAJEVO: U bazenu se utopio dječak iz Splita

Samo mjesec poslije u blizini mjesta Košćan kod Hadžića, u razmjeni vatre sa sarajevskim policajcima, likvidiran je Edin Gačić, četverostruki ubica. Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona saopćilo je 4. februara kako je u jutarnjim satima izvršeno ubistvo Sauda Sultanića iz mjesta Podorašac kod Konjica. Sultanić je ubijen u svojoj trgovačkoj radnji.

Ubica je pobjegao s mjesta događaja, a vrlo brzo u medijima se pojavila informacija da je ubistvo izvršio do tada dvostruki ubica – Edin Gačić, koji je kaznu odslužio u KPZ-u Bihać, a iz kojeg je pušten 2017. godine.

Odmah nakon što je utvrđeno da je ubica Gačić, počela je potraga za njim. Specijalci s dugim cijevima “češljali” su terene oko mjesta u blizini Podorašca – sela Brđani, Zukići, Šunji i Grad. Policija je raspisala potjernicu i nagrada od 50.000 KM za dojavu i zamolila građane za sve informacije. Za Gačićem je tragalo 1.200 policajaca, a ubijen je u blizini mjesta Košćan kod Hadžića. Tokom pokušaja hapšenja pucao je i ranio jednog policajca.

Nermin Ćupina: Edin Gačić je cijepao Kur'an u zatvoru

U aprilu 2019. u saobraćajnoj nesreći koja se desila u blizini Sarajeva poginule su četiri uposlenice Osnovne škole Kovačići – Merima Balkić, Lejla Sadiković, Almina Ćorović i Mina Kadrić. Uposlenice škole su krenule na sahranu kolegici na Palama. Stradale su kod tunela Bulozi, iznad Darive – istočni ulaz i izlaz iz Sarajeva.

Tragedija: U saobraćajnoj nesreći na Darivi poginule četiri uposlenice OŠ ‘Kovačići’

U ovom mjesecu je likvidiran i banjalučki biznismen Slaviša Krunić te njegov pratilac Žarko Pavlović, dok je s teškim povredama prošao Goran Ilić. Zbog ovog ubistva su optuženi Emilio Baldo, Benedi Đukanović i Rodoljub Gajić.

Ko je bio Slaviša Krunić: Milorad Dodik ga nije volio zbog probosanskih stavova.

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 7. juna prošle godine na autoputu A-1 u tunelu Igman, kod Sarajeva, poginuli su profesor matematike Srednje saobraćajne škole u Sarajevu Almir Brkić, njegova supruga Lamija Selimović i maloljetna kćerka, dok je povrede zadobio sin, koji je vozilom Hitne pomoći prebačen u bolnicu. Iz sarajevske policije je saopćeno da se Ford prevrnuo u tunelu Igman. Mjesec nakon ove desila se još jedna stravična nesreća. Ovaj put u Laktašima koji su bili obavijeni tugom nakon vijesti da su trojica mladića stradala u teškoj saobraćajci. Milan Golubović, Saša Kudra i Mišo Vujmilović poginuli su na lokalnom putu u mjestu Kukolje kod Srpca. Opština Laktaši proglasila je bila i Dan žalosti.

Bh. javnost s nevjericom je u augustu gledala fotografije mjesta zločina koji je počinio 75-godišnji Sulejman Burzić. On je 15. augusta 2019. u Cazinu usmrtio sina Vernesa pucajući iz pištolja. Podsjetimo, ubistvo se dogodilo u dvorištu porodične kuće u naselju Šepići, a nakon kraće verbalne prepirke i fizičkog obračuna oca i sina. Sulejman ga je udario više puta palicom, a potom ispalio pet metaka u sina koji je odmah podlegao. Pucao je i u pravcu supruge, ali je promašio.

Ovo je Sulejman Burzić, koji je likvidirao sina Vernesa

Beživotno tijelo Irme Forić je pronađeno 18. septembra prošle godine u stanu u sarajevskom naselju Dobrinja. Tijelo je pronašla njena kćerka. Osumnjičeni za ubistvo Irme Forić, Senad Basarić iz Mostara, predao se dan kasnije na Dobrinji pripadnicima MUP-a KS-a. Forić je radila kao sekretarica u Graničnoj policiji BiH. Bila je supruga generala Oružanih snaga BiH i ambasadora BiH u Pakistanu Sakiba Forića.

Evo šta osumnjičeni za likvidaciju Irme Forić radi iza rešetaka!

Pred kraj godine, u oktobru u mjestu Zovik, nedaleko od Sarajeva, desila se još jedna nesreća u kojoj su poginule Adna Serdarević-Divović, njen četvoromjesečni sin i njena majka Senada Serdarević. Stradali su dok su se vraćali iz Doma zdravlja u Hadžićima. Podletjeli su automobilom pod kamion i nastradali. Serdarević-Divović, koja je bila za volanom Peugeota, vjerovatno nije smanjivala brzinu kada je, iz neutvrđenih razloga, prešla na suprotnu traku i direktno se sudarila s kamionom Man koji je prevozio beton.

Prevelika tragedija: Kako su ugašena tri života iz tri generacije jedne porodice?

Poznati mostarski ugostitelj Nino Ivanković, vlasnik Vile “Ivanković”, ubijen je 4. oktobra hicima iz vatrenog oružja u tom objektu u južnom dijelu grada. Za ovaj zločin je osumnjičena Sunita Hindić-Bošnjaković koja se nalazi u pritvoru. Samo dva dana poslije, područjem HNK-a odjeknula je vijest da je 19-godišnja Lana Bijedić mučki ubijena. Istraga je u toku, a ubici nema ni traga.

Predala se Sunita Hindić-Bošnjaković, osumnjičena za likvidaciju Nine Ivankovića

U istom mjesecu je usljed povreda zadobijenih u pucnjavi u buregdžinici Lađana u Zenici preminuo Džemal Mahmić.

U njega je pucao Ante Palavra koji je pod istragom zeničkog Tužilaštva.

Nedžad Čaušević izvršio je samoubistvo 5. novembra​ na lokalitetu Gušča brdo, opština Istočna Ilidža, nakon što je ubio Sanelu Trstenu u Nedžarićima. Četiri dana poslije u slijetanju vozila u rijeku Vrbas, na putu Krupa na Vrbasu – Bočac, poginuli su Mlađen M. i Milan R, radnici preduzeća MG Mind.

Eksplozija

​Ni decembar nije prošao bez tragedija i ubistava. Osamnaestogodišnji Davor M. i Miloš Š. iz Bosanske Gradiške poginuli su 4. decembra u saobraćajnoj nesreći u mjestu Vrbaška, po povratku s treninga. Tragedija se dogodila kada je automobil sletio s puta, a zatim bočnom lijevom stranom udario u drvo. Stradali mladići su sjedili na zadnjem sjedištu automobila.

Javnost je šokirao i slučaj monstrouznog ubistva Edina Zejćirovića iz Čelića, kojeg su, prema optužnici brčanskog Tužilaštva, usmrtili Suvad Đedović, Nihad Hukić i Suan Halilović. Kraj godine obilježila je i eksplozija u blizini graničnog prelaza Šepak kod Zvornika kada je poginuo državljanin Srbije te nesreća u blizini Olova kada su stradali supružnici Bečić, Kazafer i Azira, prenosi Oslobođenje

Ispovijest oca Edina Zejćirovića: Nešto je znao, zbog toga je likvidiran

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija