Abdulah Skaka i zvanično postao ambasador Bosne i Hercegovine u državi Katar

Abdulah Skaka i zvanično postao ambasador Bosne i Hercegovine u državi Katar


Ministar vanjskih poslova Države Katar Sultan bin Saad Al Muraikhi primio je jučer kopije akreditiva novoizabranog ambasadora Bosne i Hercegovine u ovoj zaljevskoj zemlji, Abdulaha Skake, prenijela je katarska državna novinska agencija QNA.

Šef diplomatije Katar poželio je novim ambasadorima u Kataru, uključujući i Skaku, uspjeh u obavljanju dužnosti te im je dao uvjeravanja u pružanju podrške da se odnosi između njihovih zemalja i Države Katar unapređuju u raznim područjima života.
Skaka je u maju ove godine dobio agreman za ambasadorsku dužnost u Dohi.

Podsjetimo, Predsjedništvo BiH na sjednici koja je održana 23. decembra prošle godine raspravljalo je o prijedlogu za imenovanje bivšeg sarajevskog gradonačelnika na dužnost novog ambasadora naše zemlje u Kataru.

Za njegovo imenovanje glasali su član Predsjedništva BiH Šefik Dažferović, koji ga je predložio za ambasadorsku dužnost, kao i Željko Komšić, tadašnji predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Mada je glasao protiv, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nije povukao vitalni nacionalni interes, pa je odluka stupila na snagu piše RadioSarajevo.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija