Adem Zalihić potvrdio za CH: Ne idem na KCUS, ostajem u Hitnoj pomoći!

Adem Zalihić potvrdio za CH: Ne idem na KCUS, ostajem u Hitnoj pomoći!


Bivši direktor Javne ustanove Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo Adem Zalihić smijenjen je odlukom Upravnog odbora ove javne ustanov.

Mr.sci.dr.Adem Zalihić je rođen 13.03.1971. u Mostaru, gdje je završio osnovnu i srednju Medicinsku školu. Na Medicinskom fakultetu u Sarajevu diplomirao je u maju 2005. godine. Nakon položenog specijalističkog ispita, postao je specijalista Urgentne medicine u januaru 2013. godine. Magistrirao na Medicinskom fakultetu Sarajevo u februaru 2014. godine. Uposlenik JU Hitna pomoć od juna 2006.

Adem Zalihić na poziciju direktora Hitne pomoći KS imenovan je 2018.

Nakon anonimnog pisma koje je poslano redakciji portala Crna-Hronika, kontaktirali smo gospodina Adema Zalihića koji je otklonio sumnju gdje će nastaviti svoju karijeru.

Anonimno pismo prenosimo u cijelosti:

Poštovani, obraćamo Vam se anonimno ispred “JU Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS”.

Želimo da izvijestimo medije i građane da bivši direktor Adem Zalihić (još uvijek uposlenik Hitne Pomoći na mjestu – specijalista urgentne medicine), uveliko zloupotrebljava bolovanje, te da se do današnjeg dana nije vratio na posao, iako je prošlo pet mjeseci od njegove smjene!

Poznato je da se u međuvremenu po drugi put “učlanio” u SDA, međutim manje je poznato da se čeka pogodan trenutak za njegov transfer na KCUS!

Sada je došao i taj momenat, pa je vrijeme da upoznamo javnost sa time. Naime KCUS je raspisao oglas gdje između ostalog traže i “Specijalistu urgentne medicine”, dva izvršioca.

Nakon skandaloznih izjava koje je davao u medijima, gdje je svoju smjenu poredio sa stradanjem bošnjaka noć pred kurban Bajram, Adem Zalihić očigledno utočište traži tamo gdje nema mnogo rada niti odgovornosti, a također se uveliko lakta kako bi se domogao liste na predstojećim Izborima 2022. Mnogima u SDA nije jasan razlog zbog kojeg se forsira Zalihić, pa ga preko reda uvlače tamo gdje svojim znanjem, ili bilo kojom drugom referencom ne zaslužuje da bude.

Još samo želimo napomenuti da Tužilaštvo još uvijek istražuje brojne nezakonitosti, među kojima je namještanje konkursa, i nezakonito uvećanje plata, gdje je budžet oštećen za više stotina hiljada KM.” Izjavili su uposleni JU Hitna pomoć za CH.

Redakcija portala Crna-Hronika kontaktirala je gospodina Zalihića koji je kratko odgovorio.

  • “Uposlenik sam Hitne pomoći, trenutno na GO do 04.01.
  • Nisam se prijavljivao nikada ni na kakav konkurs bilo gdje.
  • Ne idem nigdje iz Hitne pomoći.
  • Nisam nikada ništa nezakonito uradio da bih napustio Hitnu pomoć, izjavio je Adem Zalihić za portal Crna-Hronika

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija