Adna Helić nakon hapšenja: Najveća snaga koju čovjek može da nosi sa sobom je čista savjest

Bh. influenserica i kozmeričarka Adna Helić puštena je za se brani sa slobode uz mjere zabrane.

Podsjetimo, njoj je prije 5 dana zapaljen skupocjeni automobil BMW, a prije tri dana je uhapšena u akciji “Black Tie 2”.

Odmah nakon što je puštena na slobodu, Adna je postavila par objava na Instagramu.

Iako direktno ne smije govoriti o predmetu, Adna je poslala vrlo jasne poruke o tome šta misli o akciji u kojoj je uhapšena.

Prvi story koji je objavila jeste “Life tip: Don't trust words”, da bi nakon toga objavila poruku “Patience is power”.

Adna je prvo dala životni savjet da se ne vjeruje riječima, a drugim citatom je poručila kako je strpljenje moć.

Nakon toga je bh. influenserica postavila arhivsku fotografiju iz Beča uz opis “Najveća snaga koju čovjek može da nosi sa sobom je čista savjest”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adna Helić (@adnahelic)

Podsjećamo, Helić je uhapšena zajedno sa 22 osobe zbog sumnje na organizovani kriminal.

Tužilaštvo tvrdi da se na osnovu komunikacije putem Sky aplikacije između šefa međunarodnog narkokartela “Tito i Dino” Edina Gačanina i bivšeg policijskog službenika Specijalne policijske jedinice Dženisa Kadrića, a koja se odnosni na prenošenje 200.000 eura iz Dubaija u BiH, spominje se da će novac prenijeti “izvjesna ženska osoba”.

U spomenutoj prepisci se navodi kako će toj osobi za tu uslugu biti plaćeno 6-7 posto od vrijednosti novca koji prenosi.

Operativna saznanja Tužilaštva BiH, kako je naveo tužilac u obrazloženju za mjere zabrane odnosno pritvor osumnjičenima, ukazuju da upravo influenserica već duži vremenski period prenosi novac za narkokartel Gačanina.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79