Adnan Bajrić predat Tužilaštvu, Derviš Trešnjić još u bijegu

Adnan Bajrić i Elmir Hodžić Deba, osumnjičeni za razbojništvo na Dobrinji, jutros su u 7 sati predati u nadležnost postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

– Tužilac će osumnjičene zadržati u zakonom propisanom roku do 24 sata, te nakon što ih ispita, donijet će odluku o daljnjim mjerama – saopćio je Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a KS.

Dvojica lišenih slobode se sumnjiče da su zajedno s Dervišem Trešnjićem, za kojim se i dalje traga, u ulici Salke Lagumdžije presreli radnicu L. B. iz Mokrog, kojoj su, uz prijetnju vatrenim oružjem, oteli novac, nanijevši joj povrede, a zatim su pobjegli s mjesta događaja.

Povrijeđenoj je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom je zbrinuta u UKC-u u Sarajevu, gdje su joj ljekari konstatirali teške tjelesne povrede.

Razbojnici su ženi slomili nos.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79