Adnan Hadžić privremeni direktor Bosnalijeka dok je Nedim Uzunović iza rešetaka

Adnan Hadžić privremeni direktor Bosnalijeka dok je Nedim Uzunović iza rešetaka


Adnan Hadžić bit će privremeni generalni direktor najveće farmaceutske kompanije u Bosni i Hercegovini – Bosnalijeka.

Vijest je objavljena na stranici portala SeeNewsa, a Hadžić će na ovoj funkciji zamijeniti Nedima Uzunovića, koji se trenutno nalazi u pritvoru.

“Bh. kompanija je objavila na berzi da je imenovan privremeni direktor Bosnalijeka, zbog toga što Uzunović nije u mogućnosti da vodi kompaniju”, navodi se u objavi na SeeNewsu.

Direktor Uzunović osumnjičen da je preko vlastitih offshore kompanija iz „Bosnalijeka“ izvlačio novac kojim je kupovao dionice ove fabrike ili ga dijelio familiji

Hadžić je, inače, magistar ekonomskih nauka i finansijski direktor kompanije od 2013. godine. Ekonomski fakultet je završio 2003. godine u Sarajevu, smjer Finansijsko računovodstvo.

Magistrirao je 2011. godine, smjer Poslovna ekonomija iz oblasti Finansijskog menadžmenta i stekao zvanje magistra ekonomskih nauka.

Uspješni sportista, državni prvak Bosne i Hercegovine u karateu od 1994. do 2009. godine, član i kapiten karate reprezentacije BiH, iza sebe ima veliki broj odličnih rezultata, nagrada i priznanja.

Podsjetimo, dosadašnji direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović je trenutno u jednomjesečnom pritvoru, koji mu je određen nakon što je uhapšen zbog sumnje na organizovani kriminal i pranje novca.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija