Adnan Šteta i ministri iz KS se provozali novim tramvajem: Također bili prisutni Nikšić i Forto

Foto: Facebook / Adnan Šteta

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo je danas upriličilo vožnju novim sarajevskim tramvajem za sve partnere uključene u projekte u Kantonu Sarajevo.

Ovo događanje je organizovano mjesec dana nakon što su tramvaji pušteni u saobraćaj, s ciljem da se partnerima predstave iskustva građana, kvalitet usluge i prvi dojmovi o karakteristikama novih tramvaja.

“Ponosni smo što Sarajevom voze novi tramvaji novom sarajevskom prugom. Kupljeni su novcem svih građana, i sigurni smo da će ovakva ulaganja u javni prevoz značajno poboljšati kvalitet života u Sarajevu. Zahvaljujem se svim pojedincima, institucijama i nivoima vlasti koji podržavaju razvoj Kantona Sarajevo i naše projekte,” izjavio je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta.

Foto: Facebook/Adnan Šteta

Svi projekti u Kantonu Sarajevo moraju proći proceduralne aktivnosti na svim nivoima vlasti, posebno ako se finansiraju iz međunarodnih kreditnih sredstava. Od koncepta do realizacije potrebna je koordinacija mnogih institucija, a podrška međunarodnih organizacija i ambasada bila je ključna tokom implementacije svih projekata.

Uz završenu rekonstrukciju pruge između Ilidže i Marijin Dvora te nabavku novih tramvaja i trolejbusa, trenutno se grade tunel Kobilja Glava, širi tramvajska pruga prema Hrasnici, kao i trolejbuska mreža prema Vogošći. Pored toga, projekat adaptivnog upravljanja saobraćajem je u fazi realizacije, a u planu je i obnova tramvajskog i trolejbuskog depoa. Svi ovi projekti se finansiraju međunarodnim kreditima.

Vožnji su prisustvovali premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk, premijer FBiH Nermin Nikšić, ministar prometa i komunikacija BiH Edin Forto, predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić, kao i mnogi drugi visoki zvaničnici i predstavnici međunarodnih organizacija, ambasada, fakulteta i drugih institucija koji su doprinijeli razvoju saobraćaja u Kantonu Sarajevo.

Foto: Facebook/Adnan Šteta
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79