Advokat Armina Berberovića: Njegovo pravo je da se izjasni da nije kriv

Advokat Armina Berberovića: Njegovo pravo je da se izjasni da nije kriv


Ročište za izjašnjenje o krivici Armina Berberovića se održalo danas u Kantonalnom sudu u Sarajevo.

Armin Berberović kaže da nije kriv za nesreću u kojoj su poginule Azra Spahić i Alma Suljić

Berberović je rekao da se ne osjeća krivim za izazivanje teške saobraćajne nesreće u kojoj su život izgubile mlade doktorice Azra Spahić i Alma Suljić.

Advokat Armina Berberovića Rusmir Karkin, pojasnio je zašto je njegov branjenik negirao krivnju.

“Da se izjasnio da je kriv ne bi bilo suđenja. Bio bi zakazan glavni pretres gdje bi se razgovaralo o otežavajućim i olakšavajućim okolnostima. To je razlog što se on izjasnio da nije kriv”, rekao je Karkin, dodavši kako je pravo optuženog da se izjasni da nije kriv.

“Pokušat ćemo tokom suđenja ispraviti određene činjenice koje mi smatramo da nisu pravilno utvrđene. Sve ostalo je na sudu”, rekao je Karkin.

Podsjećamo, Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je, 14. novembra, optužnicu protiv Berberovića, zbog krivičnog djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, u vezi s krivičnim djelom ugrožavanje bezbjednosti javnog saobraćaja.

Majka preminule dr Alme: Ne znam da li mi je gore bilo na dan nesreće, na dan sahrane ili danas

Berberoviću se stavlja na teret da je kao učesnik u saobraćaju, ne pridržavajući se propisa, ugrozio javni saobraćaj, dovodeći u opasnost živote ljudi, usljed čega je prouzrokovana smrt dviju osoba, dok je jedna osoba zadobila lake tjelesne povrede.

Podsjećamo, Berberović je 26. maja ove godine na Marijin Dvoru izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je na licu mjesta poginula doktorica Azra Spahić, a nekoliko dana kasnije je podlegla povredama doktorica Alma Suljić. U nesreći je povrijedio još jednu osobu. Imao je alkohola u organizmu, a kasnije je ustanovljeno da je bio pozitivan i na drogu.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija