Advokat Darka Dulovića: On i Jovanović nisu ubice nego porodični ljudi, nemaju veze sa pripremom likvidacije policajca

Advokat Darka Dulovića: On i Jovanović nisu ubice nego porodični ljudi, nemaju veze sa pripremom likvidacije policajca


Dušanu Jovanoviću i Darku Duloviću, na prijedlog Tužilaštva KS, Općinsku sud u Sarajevu je odredio jednomjesečni pritvor.

Jovanović i Dulović su prebačeni u KPZ Zenica, a sada se oglasio i Igor Kovačević, advokat Darka Dulovića.

Hitmenima iz Srbije određen jednomjesečni pritvor!

Kovačević je za N1 rekao kako su Dulović i Jovanović porodični ljudi, a ne ubice, te kako nisu pripremali nikakvu likvidaciju.

Podsjećamo, Jovanović i Dulović su u nedjelju lišeni slobode u Sarajevo Toweru, u akciji BIA-e, OSA-e i MUP-a KS. Njima su na licu mjesta pronađeni lažni bh. dokumenti, a još uvijek se utvrđuje zbog čega su boravili u BiH.

Takođe, o njima dvojici su srpski mediji dovodili u vezu sa klanom Velje Nevolje, poznatijeg kao Veljka Belivuka, ali i Darkom Šarićem. Spominje se i da su plaćene ubice, zbog čega je javnost uznemirena.

“Detalje ne mogu iznositi. Ono što vam mogu reći je da je tačno da je lišen slobode zbog pribavljanja i upotrebe dva lična dokumenta BiH, koji su izdati od strane nadležnih organa, ali sa drugim identitetima i to je sve i što je jedina istina u ovom predmetu”, navodi Kovačević za N1.

“Ovi osumnjičeni nisu nikakve ubice, radi se o krivičnom djelu koje im se stavlja na teret i koje se događa svakodnevno u BiH i da su naši državljani, ne bi im bio određen čak ni pritvor. Toliko govorimo o ozbiljnosti inkriminacija koje im se stavljaju na teret. Pritvor im je predložen zbog bojazni da će pobjeći kao strani državljani, odnosno da će ponoviti krivično djelo”, kaže advokat Kovačević.

On je rekao i da je u javni prostor objavljeno puno neistina, te da će pojedinci zbog toga i odgovarati.

“Digla se pompa, toliko je neistina, neobjektivnih i neprovjerenih informacija. Mi ćemo kao pravni zastupnici preduzeti sve korake, kad se ovo sve završi, da sve medijske kuće i organe koji su iznosili neistine odgovaraju za klevetu. Ovo su ljudi koji su porodični, imaju djecu, i svi su uznemireni, upravo zbog neistina koje se iznose iz minute u minutu. Crtaju im se mete na čelo. Ovo se u uređenim sistemima ne bi moglo dozvoliti da se pušta u eter ovoliko neprovjerenih informacija, a da se barem druga strana ne sasluša”, rekao je.

Podsjetimo, prema još uvijek nezvaničnim informacijama, Jovanović i Dulović su pripremali likvidaciju visokorangiranog pripadnika MUP-a KS, advokat Kovačević kaže da to nije tačno.

Hitmeni iz Srbije htjeli likvidirati visokorangiranog pripadnika MUP-a KS koji je radio na SKY predmetima?

“Krivična istraga koja se provodi pokazat će da ništa to nije istina i za to će mediji odgovarati”, podcrtao je Kovačević.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija