Advokat Goran Petronijević formira tim za odbranu Milorada Dodika od optužbi Tužilaštva BiH

Advokat Goran Petronijević formira tim za odbranu Milorada Dodika od optužbi Tužilaštva BiH


Advokat Goran Petronijević iz Srbije, koji nedavno ponovno stekao pravo ulaska u Bosnu i Hercegovinu nakon ukidanja zabrane ulaska zbog prijetnji nacionalnoj sigurnosti, najavio je osnivanje stručnog tima koji će se posvetiti pravnoj i političkoj odbrani predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika. Ova najava dolazi nakon što je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo optužnicu protiv predsjednika Dodika.

U izjavi za Radio-Televiziju Republike Srpske (RTRS), advokat Petronijević je izrazio zabrinutost da “Christian Schmidt i njegovi ‘sarajevski poslušnici‘” negativno utječu na osnove Bosne i Hercegovine, te da prelaze granice svojih ovlasti.

S obzirom na b iskustvo Petronijevića u zastupanju kontroverznih ličnosti, uključujući osuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića i bivšeg komandanta Žandarmerije Srbije Bratislava Dikića, očekuje da će on sa pravno-političkim timom biti osposobljen za složene situacije poput ove.

Milorad Dodik, dugogodišnji političar i predsjednik Republike Srpske, suočava se s optužnicom Tužilaštva Bosne i Hercegovine. Očekuje da će tim advokata Petronijevića pažljivo analizirati svaki aspekt slučaja i pružiti odgovarajuću pravnu podršku.

Predstojeći slučaj privukao je pažnju javnosti, a razne reakcije su se već počele pojavljivati.

U svjetlu najave advokata Gorana Petronijevića da će formirati tim za odbranu predsjednika RS-a Milorada Dodika, očekuje se da će se ovaj slučaj pretvoriti u izazovnu pravno-političku debatu, a ishod će imati dubok uticaj na politički i pravni pejzaž Bosne i Hercegovine.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija