Advokat Mehmedbašić: Zulić ima plavo-zelene, a ne crne oči

Omar Mehmedbašić advokat Eldina Zulića na današnjem ročištu u Kantonalnom sudu u Sarajevu, usprotivio se prijedlogu Tužilaštva da se njegovom branjeniku produži pritvor rekavši da su tokom istrage načinjene bitne povrede krivičnog postupka.
Piše: D. Pavlović
Kantonalnom sud je 10 novembra potvrdio optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Eldina Zulića zbog krivičnog djela razbojništvo.
Opuženi se tereti da je 8. septembra u jutarnjim časovima u Grbavičkoj ulici, presreo žensku osobu koja se kretala navedenom ulicom.
Sa crnom maskom preko lica, obratio joj se riječima, držeći u ruci metalni čekić sa drvenom drškom:
“Ubiću te ako mi ne predaš sve vrijedne stvari koje imaš kod sebe”.
Kada je oštećena odgovorila da kod sebe nema novca,  udario ju je  čekićem u leđa.  Iz straha mu je dala novčanik i potom počela vrištati i pozivati u pomoć. Optuženi je nakon toga pobjegao.
 Postupajući tužilac je uz optužnicu predložio sudu produženje pritvora optuženom.
Advokat Mehmedbašić je naveo da je Zulić uhapšen dva mjeseca nakon kritičnog događaja i doveden na prepoznavanje.
“Oštećena žena je rekla da je napadač imao crne oči masku. Zulić, međutim, ima plavo-zelene oči… Na prepoznavanju nije prisustvovao advokat optuženog i niko nije imao masku. Kod Zulića nije nađen čekić koji je korišten tokom razbojništva… Naime, neko je lupio da je to razbojništvo počinio moj branjenik, te je i uhapšen i optužen”, rekao je Mehmedbašić
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79