Advokat Zorana Čegara otkriva: Zadobio teške tjelesne povrede, napao ga je vozač u FUP-u?

Ispred zgrade Federalne uprave policije u Sarajevu jučer je došlo do sukoba između tada nepoznatog muškarca i načelnika Sektora uniformisane policije FUP-a Zorana Čegara.

MUP KS o napadu na Zorana Čegara: Prijavljen nam je napad, uputio mu je ozbiljne prijetnje i nanio povrede

Kako je za Avaz kazao advokat Senad Kreho, Zoran Čegar je zadobio teške tjelesne povrede.

– Ono što sam ja jučer upoznat od gospodina Čegara je da je napadnut pred Federalnom upravom policije, dakle pred zgradom i udaren od strane nekog NN muškarca – rekao je on.

Dodao je da se kasnije ispostavilo da je službenik FUP-a, vjerovatno vozač.

– Nemam bliže podatke osim što sam saznao u MUP-u Kantona Sarajevo gdje je Čegar dao izjavu na okolnosti događaja i zadobio je teške tjelesne povrede, povrede pršljena – kazao je Kreho.

Ističe da je Čegaru stavljena langeta oko ruke.

– Vidim da se u medijima pojavljuju pogrešne činjenice i detalji. Na te okolnosti ovo je moja verzija događaja, koji je saslušan u MUP-u KS i obavijestio nadležnu federalnu instituciju da je napadnut što je apsurd da je napadnut od službenika koji radi u istoj Federalnoj upravi policije – rekao je Kreho za Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79