MUP KS o napadu na Zorana Čegara: Prijavljen nam je napad, uputio mu je ozbiljne prijetnje i nanio povrede

U Sarajevu je sinoć napadnut Zoran Čegar, načelnik uniformisane policije FUP-a i nekadašnji zamjenik komandanta Specijalne policije MUP-a RBiH.

O ovom slučaju danas su se oglasili i iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Advokat Zorana Čegara otkriva: Zadobio teške tjelesne povrede, napao ga je vozač u FUP-u?

Navode da je jučer u 19.30 sati u službene prostorije PU Centar pristupio Z. Č. iz Sarajeva.

“Prijavio je da su navedenog dana u 15.50 sati u ulici Pruščakova, općina Centar Sarajevo, od strane NN lica nad njim počinjena krivična djela ugrožavanje sigurnosti i teška tjelesna povreda. Po izjavi prijavitelja, NN lice ga je fizički napalo nanijevši mu povrede i uputilo ozbiljne prijetnje. Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede – naveli su iz policije.

Dodaju da je izvršenim provjerama utvrđeno da se u vezu sa izvršenjem pomenutih krivičnih djela može dovesti H.D., rođen 1967.godine, nastanjen u Sarajevu, koji je pozvan u službene prostorije.

Napominju da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo po čijem nalogu je osumnjičeni ispitan na okolnosti izvršenja krivičnih djela teška tjelesna povreda i ugrožavanje sigurnosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79