Advokati Tomić i Ibrahimpašić dobili ozbiljne prijetnje jer brane ubice sarajevskih policajaca

Sudija Kantonalnog suda u Sarajevu Igor Todorović danas je odgodio nastavak suđenja Savi Marinkoviću i Aleksandru Macanu optuženima za ubistvo pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića 26. oktobra 2018. godine.

Pretres je odgođen za 15. juli, a nakon što je Sud 25. juna zaprimio molbu za odgodu od advokata Duška Tomića koji zastupa Aleksandra Macana, a zbog prijetnji koje je dobio. Advokat Tomić je naveo da se boji za bezbjednost svoje djece i supruge Aleksandra Macana.

Strah za djecu

Da je riječ o ozbiljnim prijetnjama govori i činjenica da je drugi branilac advokat Kenan Ibrahimpašić zbog prijetnji otkazao punomoć Aleksandru Macanu. Tomić je također Sudu dostavio potvrdu o zdravstvenim problemima zbog kojih mora da se javi na očnu kliniku u Beogradu.

Aleksandar Macan je kazao da se čuo s advokatima koji su ga obavijestili da su imali prijetnje.

– Čuo sam se s advokatima, rekli su da su imali prijetnje. Kenan je rekao da se boji za svoju djecu. Duško je rekao da ima i zdravstvene probleme- kazao je optuženi Macan,
Zdravstveni problemi

Branilac Save Marinovića advokat Radivoje Lazarević kazao je da je u Sudu BiH jedan pretres odgođen zbog zdravstvenih problema Duška Tomića piše Avaz.

Pretres je odgođen za 15. juli.

Marko Trifković Žižan je u ovom predmetu potpisao sporazum o priznanju krivice, te je nedavno osuđen na 15 godina zatvora.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79