Advokatica Fuada Kasumovića tvrdi: “Moj klijent nije u bjekstvu!”

“On sarađuje s istražnim organima”, rekla nam je kratko njegova advokatica Jasenka Rešidović.

Advokatica Jasenka Rešidović, pravna zastupnica gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, u kratkoj izjavi za Politicki.ba odbacila je tvrdnje Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona da je njen klijent u bjekstvu.

“Ja zastupam gospodina Kasumovića u ovom predmetu.

O detaljima ne mogu govoriti. Ali mogu reći da gospodin Kasumović nije u bjekstvu.

On sarađuje s istražnim organima“, rekla nam je kratko Rešidović.

Oglasila se SIPA: Pretresi na 11 lokacija zbog sumnje na više krivičnih djela

 

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona demantuje navode nekih medija da je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović u jutrošnjoj akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) lišen slobode, potvrdila je Feni portparolka tog tužilaštva Asmira Redžić.

Tužilaštvo ZDK-a oglasilo se zbog navoda koji su se “pojavili u medijima, vezano za objavu na zvaničnoj facebook stranici Fuad Kasumović”.

– Za ovo tužiteljstvo Fuad Kasumović se nalazi u bjekstvu! – stoji u tom saopćenju.

U drugom saopćenju za javnost, koje je istovremeno na svojoj stranici objavilo pomenuto tužiteljstvo, ističe se kako su “postupajući po naredbama Kantonalnog tužilaštva ZDK i Kantonalnog suda Zenica, u ranim jutarnjim satima, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu, započeli s pretresima na više lokacija, a zbog sumnje da su počinjena krivična djela Organizovani kriminal iz čl. 342. st. 3. KZFBiH u vezi sa krivičnim djelima Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 3. u vezi stava 1. KZ FBiH, Prouzrokovanje stečaja iz člana 243. stav 1. KZ F BiH i Oštećenje povjerilaca iz člana 246. KZ FBiH”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79