Inspekcija otkrila nedostatke u ispravnost točenog sladoleda

Gradska inspekcija za hranu u Banja Luci provela je kontrolu mikrobiološke ispravnosti točenog sladoleda u ugostiteljskim objektima na tom području. Nakon uzorkovanja sladoleda iz pet lokacija, utvrđeno je da jedan od objekata nije zadovoljio sigurnosne standarde prehrambene ispravnosti.

Gradska uprava Banja Luke saopćila je putem svoje službene stranice da je, prema nalozima inspektora za hranu, provedena inspekcija u pet ugostiteljskih objekata. Nažalost, u jednom od objekata pronađeni su nedostaci u mikrobiološkoj ispravnosti sladoleda, zbog čega je donesena odluka o zabrani proizvodnje i prometa sladoleda vlastite proizvodnje do uklanjanja svih sumnji u sigurnost proizvoda.

Prema saopćenju, izdan je prekršajni nalog u skladu s kaznenim odredbama Zakona o hrani.

Kontrola je provedena u saradnji s Institutom za javno zdravstvo Republike Srpske, čime je naglašena važnost saradnje između lokalnih i regionalnih institucija kako bi se osigurala sigurnost hrane koja se konzumira u javnosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79