Advokatica Osmana Mehmedagića: I dalje stojimo kod tvrdnji da je proces politički

Advokatica Osmana Mehmedagića: I dalje stojimo kod tvrdnji da je proces politički


Advokatica Osmana Mehmedagića Senka Nožica nakon ročišta na kojem se direktor Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osman Mehmedagić izjasnio da nije kriv po optužnici koju je njega podiglo državno Tužilaštvo, kazala je da odbrana i dalje stoji iza svojih navoda da se radi o politički motiviranom procesu.

Kazala je da ne može procijeniti koliko bi suđenje u ovom predmetu moglo potrajati.

– Sud Bosne i Hercegovine radi dosta efikasno i brzo se ta suđenja odvijaju, međutim u doba pandemije više ništa ne možemo znati ni kada će početi, ni ko će biti sudija ni koliko će trajati. Ali u svakom slučaju ovo ne bi trebao biti dug proces jer uopće nije složen proces, znate o čemu se radi, tako da mislim da će to biti dosta brzo – kazala je Nožica.

Kazala je da odbrana i dalje stoji kod tvrdnji da je ovo politički proces i to je sve što zasad mogu kazati, prenosi Faktor.

– Sve drugo bi bilo utjecaj na Sud na neki način. Mi to ne smijemo, ako drugi sebi dozvoljavaju da vrše pritisak na Sud, mi to nećemo raditi – kazala je ona.

Podsjetimo, Mehmedagić je jutros pred sutkinjom za prethodno saslušanje Suda BiH negirao krivnju, kao i Muhamed Pekić, uposlenik OSA-e BiH, koji je drugooptuženi u ovom predmetu.

Mehmedagić negirao krivicu za zloupotrebu položaja

Tužilaštvo BiH tereti ih za zloupotrebu služebnog položaja.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija