Aerodrom Sarajevo danas uspješno održao letove uprkos nestanku struje

Tokom nestanka električne energije koji je pogodio Bosnu i Hercegovinu i regiju, Međunarodni aerodrom Sarajevo uspio je održati kontinuitet poslovanja unatoč izazovima koje je ova situacija uzrokovala.

Prema saopćenju za javnost, rad Aerodroma nije bio poremećen zahvaljujući efikasnom upravljanju kriznim situacijama. Sve planirane aviooperacije realizovane su prema redu letenja, bez kašnjenja ili otkazivanja letova.

Kako bi osigurao kontinuiranu funkcionalnost, Aerodrom je preusmjerio prioritetne potrošače na alternativne izvore električne energije, što je omogućilo neometan rad svih operacija.

“Ovaj incident naglašava važnost pripremljenosti i koordinacije u kriznim situacijama. Međunarodni aerodrom Sarajevo potvrđuje svoju sposobnost da se nosi s izazovima i osigura neometan rad unatoč vanrednim okolnostima,” stoji u saopćenju Aerodroma.

Također, istaknuti su maksimalni napori svih pratećih službi, uključujući Graničnu policiju BiH, UIO-Carinsku ispostavu aerodrom, BHANSA – kontrolu letenja, Hitnu pomoć i Profesionalnu vatrogasnu brigadu – Aerodrom, koji su zajedničkim radom omogućili normalno funkcionisanje aerodroma.

Ova situacija pokazala je važnost planiranja i brzog reagovanja u kriznim situacijama, čime je Aerodrom Sarajevo još jednom potvrdio svoju pouzdanost i profesionalizam.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79