Aerodrom Sarajevo danas uspješno održao letove uprkos nestanku struje

Aerodrom Sarajevo danas uspješno održao letove uprkos nestanku struje


Tokom nestanka električne energije koji je pogodio Bosnu i Hercegovinu i regiju, Međunarodni aerodrom Sarajevo uspio je održati kontinuitet poslovanja unatoč izazovima koje je ova situacija uzrokovala.

Prema saopćenju za javnost, rad Aerodroma nije bio poremećen zahvaljujući efikasnom upravljanju kriznim situacijama. Sve planirane aviooperacije realizovane su prema redu letenja, bez kašnjenja ili otkazivanja letova.

Kako bi osigurao kontinuiranu funkcionalnost, Aerodrom je preusmjerio prioritetne potrošače na alternativne izvore električne energije, što je omogućilo neometan rad svih operacija.

“Ovaj incident naglašava važnost pripremljenosti i koordinacije u kriznim situacijama. Međunarodni aerodrom Sarajevo potvrđuje svoju sposobnost da se nosi s izazovima i osigura neometan rad unatoč vanrednim okolnostima,” stoji u saopćenju Aerodroma.

Također, istaknuti su maksimalni napori svih pratećih službi, uključujući Graničnu policiju BiH, UIO-Carinsku ispostavu aerodrom, BHANSA – kontrolu letenja, Hitnu pomoć i Profesionalnu vatrogasnu brigadu – Aerodrom, koji su zajedničkim radom omogućili normalno funkcionisanje aerodroma.

Ova situacija pokazala je važnost planiranja i brzog reagovanja u kriznim situacijama, čime je Aerodrom Sarajevo još jednom potvrdio svoju pouzdanost i profesionalizam.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija