Afera o nezakonitom zapošljavanju trese Dom zdravlja Bihać

– U policijskoj akciji, tri lica su lišena slobode i to direktorica Doma zdravlja Bihać Anela Kasumović – Softić, te zaposlenici te ustanove Nermana Lipovača i Adnan Lipovača

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) detašman Bihać izvršili su danas pretres prostorija Doma zdravlja u Bihaću, a akcija je provedena po nalogu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona (USK).

– U policijskoj akciji, tri lica su lišena slobode i to direktorica Doma zdravlja Bihać Anela Kasumović – Softić, te zaposlenici te ustanove Nermana Lipovača i Adnan Lipovača zbog postojanja osnova sumnje da su počinili produženo krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja i primanja dara ili drugih oblika koristi – rekla je glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva USK-a Irena Marianović.

Iz Kantonalnog tužilaštva je istaknuto i kako se osumnjičenoj Aneli Kasumović – Softić na teret stavlja da je tokom prošle i početkom ove godine uz pomaganje druga dva lica na nezakonit način zaposlila veći broj lica, te da je zauzvrat primila novčane iznose od 3.000 do 5.000 eura po radnom mjestu.

– Lica koja su danas lišena slobode, bit će predana u prostorije Federalne uprave policije detašman Bihać radi dalje kriminalističke obrade. Kompletnom akcijom rukovodi tužilački tim Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona – dodala je Marianović.

 

Nakon kriminalističke obrade, bit će odlučeno da li će se ići prijedlogom za određivanje  pritvora pred nadležnim sudom, te će tada osumnjičena lica biti predana u prostorije Kantonalnog tužilaštva USK.

 

(FENA/mr)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments