Afera u Posušju: Direktor Gimnazije brisao kečeve učenicima

Općinski sud u Širokom Brijegu potvrdio je optužnicu protiv Ante Jukića (35) iz Posušja, koji se tereti da je, kao direktor Gimnazije “Fra Grga Martić” u Posušju, prepravljao kečeve učenicima koji su trebali da izgube godinu.

Prema navodima iz optužnice, Jukić je izdao svjedočanstva za šest učenika potpisavši se i na mjesto direktora i na mjesto razrednika. Nakon toga je ovjerio službenim pečatom Gimnazije, zbog čega se tereti za zloupotrebu položaja i ovlaštenja te za krivotvorenje službene isprave.

Riječ je o učenicima kojima su nastavnici prethodno zaključili više negativnih ocjena, radi čega je trebalo da izgube godinu. Interesantno je da je Jukić ispravljao ocjene nakon što je Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zapadnohercegovačkog kantona donijelo rješenje kojim je obavezalo Gimnaziju da se određenom broju učenika omogući izdavanje svjedočanstva prenosi Avaz.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments