Afganistanac na sudu u Njemačkoj priznao: U Bosni ubio čovjeka zbog novca

Afganistanac na sudu u Njemačkoj priznao: U Bosni ubio čovjeka zbog novca


Afganistanac je priznao da je u Bosni i Hercegovini ubio čovjeka zbog novca, a u Njemačkoj je pokušao ubiti sunarodnjaka, kojeg je nožem izbo četiri puta.

Suđenje 28-godišnjem državljaninu Afganistana doživjelo je neočekivan preokret kada je, govoreći o svom životu, pred sudijom priznao da je, dok je prolazio Balkanskom rutom, ubio čovjeka u Bosni i Hercegovini zbog novca.

Tokom ročišta za napad na cimera u stanu u njemačkom Ernstweileru, optuženi Afganistanac je, bilo slučajno ili namjerno, otkrio daleko teže krivično djelo – ubistvo počinjeno u BiH.

“Nikada nisam išao u školu, niti sam pohađao bilo šta. Avganistan sam napustio prije šest godina i toliko traje moje putovanje do Njemačke. Svih ovih godina sam išao Balkanskom rutom preko Irana, Turske, Grčke, BiH, Italije, Švajcarske i Francuske. Tokom svih ovih godina bavio sam se raznim poslovima, čak sam radio i za ljude sa “one strane zakona”. U Bosni i Hercegovini sam ubio čovjeka zbog novca, jer mi je trebao novac da nastavim dalje”, izjavio je osumnjičeni pred sudijom.

Optužen je za pokušaj ubistva cimera, također Afganistanca, kojeg je nožem izbo četiri puta. Sukob je najvjerovatnije izbio zbog pušenja u stanu. Žrtva se u međuvremenu oporavila.

O sudbini 28-godišnjeg Afganistanca odlučit će Regionalni sud u Zweibrückenu, a do presude će ostati u pritvoru.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija