Agan Bunić ponovo u političkoj areni: Cilja na Općinsko vijeće Bužima kao nosilac Narodne liste

Agan Bunić ponovo u političkoj areni: Cilja na Općinsko vijeće Bužima kao nosilac Narodne liste


Agan Bunić, bivši načelnik Općine Bužim, poznat po kontroverzama i pravosnažnim presudama, ne odustaje od političkog angažmana.

Iako je ranije osuđen za krivotvorenje službene isprave i produženo krivično djelo zloupotrebe položaja, Bunić se ponovo kandidovao, ovaj put kao nosilac Narodne liste Bužim za Općinsko vijeće.

Dok Bužim ima samo jednog kandidata za načelnika, SDA-ovog Mersudina Nanića, aktuelnog načelnika, borba za mjesta u Općinskom vijeću je znatno konkurentnija. SDA predvodi Mehmed Talić s 22 kandidata, dok SDP ima 20 kandidata na čelu s Suvadom Šahinovićem.

SBiH također ima 20 kandidata, predvođenih Ibrahimom Livakovićem, dok SPU BiH predvodi Nermin Porić s 22 kandidata. NiP, s Hašimom Livakovićem na čelu, ulazi u trku s 5 kandidata, a NES predvodi Ermin Veladžić s 22 kandidata.

DF ima samo 3 kandidata, a nosilac liste je Nedžad Durić, dok Pomak predvodi Samir Đulić sa svojih 7 kandidata.

Narodna lista Bužim, koju predvodi Bunić, ulazi u političku arenu s pet kandidata, a Bunić se nada povratku u politički život općine unatoč svojoj problematičnoj prošlosti. Njegova kandidatura dodatno zaoštrava političku situaciju u Bužimu, koja već obiluje brojnim kandidatima i listama.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija