Foto: ATV
Maloljetnica iz Doboja upućena u vaspitno-popravni dom zbog učešća u ubistvu oca

Maloljetnica iz Doboja upućena u vaspitno-popravni dom zbog učešća u ubistvu oca


Osnovni sud u Doboju donio je odluku o upućivanju maloljetne A.K. (14) u vaspitno-popravni dom zbog njene uloge u ubistvu oca Saše Kulišića, za koje su optuženi njena majka Andrea Kajganić i Dražen Lazarević.

Postupak protiv A.K. vođen je u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju s djecom i maloljetnicima u krivičnim stvarima.

Kako je izjavila Danijela Bijeljanić, sekretar suda, A.K. je izrečena vaspitna mjera koja predviđa boravak u vaspitno-popravnom domu u trajanju od najmanje šest mjeseci, s mogućnošću produženja do četiri godine.

Svakih šest mjeseci, sud će razmatrati da li postoji osnova za izmjenu ili obustavu ove mjere.

Majka i njen saučesnik, Dražen Lazarević, optuženi su za teško ubistvo na posebno svirep način, za koje im prijeti kazna od najmanje deset godina zatvora ili doživotna kazna. Prema optužnici, u dogovoru s maloljetnom A.K., Kajganić i Lazarević su 30. januara Kulišića omamili tabletama koje je A.K. pripremila i dala svom ocu, kako bi ga onemogućili da pruži otpor. Nakon što je Kulišić zaspao, Kajganić i Lazarević su ga brutalno napali, vezali i iznijeli iz kuće, a zatim ga odvezli do Preslice, gdje su ga usmrtili nožem.

Oboje optuženih su negirali krivicu tokom prethodnog saslušanja, a suđenje će im biti zakazano u narednom periodu.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija