Ahmetlići nagradili radnike sa 1080KM: Ukupno 1010 radnika dobilo novčanu pomoć

Vlasti Federacije Bosne i Hercegovine donijele preporuku da poslodavci svojim radnicima smiju isplatiti do kraja godine 1.080 KM pomoći, a da taj iznos ne bude oporeziv samo rijetki su se odlučili na ovaj korak.

Vlasnici kompanije Hifa, nagradili su preko svojih 1000 radnika sa novčanim iznosom od 1080KM. Kako doznajemo od radnika, pomoć su dobili radnici i u Federaciji ali i u Republici Srpskoj – piše Crna-Hronika

Ovu informaciju potvrdili su radnici navedene kompanije.

“Ja sam vozac Hife Oil, pa red bi bio da se pohvali vlasnik Izudin Ahmetlić. Što se tiče pomoći od 1080 KM, želim da kažem da je Hifa Oil grupacija uplatila svim svojim radnicima taj iznos.

Čak i onim koji su prijavljeni u drugom entitetu RS, nisu htjeli da izdvajaju te radnike. Jer je samo Federacija predložila da vlasnici firmi uplate taj iznos. A grupacija Hifa Oil broji blizu 1010 radnika u 16 kompanija u BiH.

Sinoć smo imali i proslavu u kompaniji. Na zajedničkoj zabavi je bila i tombola, 15 putovanja u Istanbul i 15 bonova od po 350 KM goriva, pa je eto bilo kolega koji su izvučeni i tu imali sreće. Pjevao nam je Šako Polumenta” – izjavili su radnici za portal Crna-Hronika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79