Ajla Sadiković odlikovana, dva puta bila u Afganistanu: Više puta je prijavljivala Denisa zbog nasilja

Ajli Sadiković (30), koja je u ponedjeljak ranila supruga Denisa nakon što je nasrnuo na nju na parkingu u sarajevskom naselju Ciglane, određen je jednomjesečni pritvor.

Nužna odbrana

Advokatica Džema Milaimi-Hasanagić, koja zastupa Sadiković, jučer je na sjednici istakla da se u ovom slučaju ne može govoriti o pokušaju likvidacije, na čemu insistira Tužilaštvo, već da je riječ o nužnoj odbrani.

– Stava smo da moja branjenica nije počinila krivično djelo likvidacija u pokušaju iz razloga što nije imala namjeru da na bilo koji način povrijedi supruga, a pogotovo ne da ga liši života – kazala je za “Avaz” Milaimi-Hasanagić.

Sadiković jučer nije davala izjave na Sudu. Saznajemo da je Ajla u istrazi potvrdila da se sastala sa suprugom u kafiću “Intermezzo” na Ciglanama kako bi raspravili oko brakorazvodne parnice. Međutim, došlo je do žestoke svađe. Prema Ajlinoj izjavi, Denis ju je sve vrijeme udarao dok su se kretali iz kafića prema vozilu na parkingu.

Veliki strah

Kada su stigli, Denis je, prema njenim riječima, u jednom momentu desnom rukom zamahnuo prema leđima. Isprepadana Ajla pomislila je da njen suprug ima vatreno oružje za pojasom. U strahu da će joj na kraju i oduzeti život, izvukla je svoje vatreno oružje iz tašne i ispalila hitac. Ajla je svog supruga i dok su bili u vanbračnoj vezi prijavljivala zbog nasilja.

Saznajemo da je Ajla Sadiković, kao vojnik prve klase Oružanih snaga BiH, dva puta bila u Afganistanu, te da je odlikovana. Trebala je za mjesec otići u Veliku Britaniju na obuku.

Lakše povrede

Denis Sadiković je pogođen blizu prepone, ali mu nije povrijeđen nijedan vitalni organ. Ljekari Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu konstatirali su lakše povrede, ali je zbog povrede mišića zadržan na Klinici za ortopediju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments