(FOTO) Akcija FUP-a u Sarajevu: Uhapšen 30-godišnji diler speeda i marihuane

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) s ciljem sprečavanja neovlaštenog prometa opojne droge, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području općine Ilidža, a vezano za dokumentovanje krivičnog djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

U sklopu navedenih aktivnosti provedena je operativna akcija „SIGMA“, na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres osobe i kuće na području općine Ilidža, te je slobode lišeno jedno lice inicijala V.D. (1994), zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog krivičng djela, kojom prilikom je pronađena veća količina opojne droge “amfetamin” i “kanabis”, sredstva za pakovanje, vage za precizno vaganje.

Navedeno lice se sumnjiči da je na području Kantona Sarajevo, tokom 2023. godine, neovlašteno nabavljalo i posjedovalo opojnu drogu “amfetamin” i “kanabis” koju je u kući, koju koristi i gdje boravi, pripremalo i pakovalo radi daljnjeg stavljanja u promet trećim licima. Prilikom pretresa pronađeni su i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Navedeno lice će biti kriminalistički obrađeno, te će o njegovom daljem statusu odlučivati nadležno Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, naveli su iz FUP-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79