Akcija Kalibar: Oduzeto oružje na području Teslića

Foto: PU Doboj

U operaciji “Kalibar”, koju su izveli policijski službenici Policijske uprave Doboj u suradnji s Јedinicom žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova RS, otkrivena je značajna količina vatrenog oružja.

Danas, 23. aprila 2024. godine, u okviru te akcije, uhićeno je lice inicijala D.B. s područja općine Teslić zbog sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materijala.

U sklopu ovih akcija, policijski službenici su izvršili pretrese na devet lokacija na području općine Teslić i grada Derventa, temeljem naredbi Osnovnog suda u Tesliću i Osnovnog suda u Derventi.

Ukupno osam osoba obuhvaćeno je ovim pretresima, a pronađeno je i oduzeto: jedan puškomitraljez PM-84 sa spremnikom, jedna automatska puška s okvirom, dvije ručno prepravljene puške, jedan pištolj, tri lovačke puške, oko 500 komada municije različitih kalibara i drugi predmeti.

Foto: PU Doboj

Trenutno se provodi kriminalistička obrada nad licima inicijala D.B., D.O., D.M., M.T., Z.S., N.K., 3.R., svi s područja općine Teslić, te nad licem inicijala M.A. s područja grada Derventa.

Foto: PU Doboj

Nakon dokumentiranja predmeta, izvještaj o izvršenim krivičnim djelima nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materijala bit će dostavljen Okružnom javnom tužiteljstvu Doboj.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79