Akcija “Kanader”: Saslušana dvojica, trojica u bijegu

Nadležni tužilac Okružnog tužilaštva Trebinje saslušao je Marka Ninkovića i Marka Lečića, uhapšene u akciji “Kanader”, koju je u ponedjeljak u Trebinju sprovodila Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, u saradnji s Policijskom upravom Trebinje.

Protiv Ninkovića je Policijska uprava Trebinje Okružnom tužilaštvu dostavila izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga, dok je protiv Lečića dostavljena dopuna o počinjenom istom krivičnom djelu. Policija je ovom tužilaštvu dostavila i izvještaj protiv Velibora Aleksića, ali je on zasad nedostupan organima gonjenja, kao i Obrad Medan i Strahinja Škrivan.

Srđan Vukanović, portparol Okružnog tužilaštva Trebinje, potvrdio je da je preostalih devet lica, koja su saslušana u ponedjeljak u prostorijama Policijske uprave Trebinje, pušteni kućama.

“Nakon saslušanja Tužilaštvo tek treba da utvrdi da li postoje zakonski osnovi za stavljanje prijedloga za utvrđivanje mjere pritvora”, objasnio je Vukanović.

Akcija “Kanader” bila je usmjerena na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila nedozvoljenom proizvodnjom i prometom drogama, a u akciji je pretreseno 18 lokacija, sa kojih je zaplijenjeno 19,8 kilograma marihuana, kao i manja količina kokaina i spida.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments