Akcija “Marihuana”: Granična policija kod Gruda pronašla drogu i oružje

Pripadnici Jedinice granične policije Gorica jučer su na području općine Grude uspješno su realizirali operativnu akciju „Marihuana“, koja je usmjerena na borbu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Organiziranom akcijom pripadnika Jedinice granične policije Gorica, otkriven je zasad marihuane.

Zbog sumnje u počinjenje krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, o slučaju je obaviješten dežurni tužitelj Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona i sudija za prethodni postupak Suda ZZH, koji su naredili da se obavi pretres.

Tokom pretresa, otkriveno je 330 stabljika marihuane, veća količina spida, sedam kilograma suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, dvije automatske puške, dva karabina, dva pištolja, razna streljiva, veća količina mobilnih telefona, vage i drugo.

Navedeni predmeti su privremeno oduzeti, a pripadnici Jedinice granične policije Gorica tragaju za osumnjičenim osobama, čiji je identitet poznat Graničnoj policiji BiH.

U toku su daljnje aktivnosti u vezi s navedenim predmetom.

– Ovo je jedna u nizu operativnih akcija Jedinice granične policije Gorica u borbi protiv sprječavanja svakog oblika kriminaliteta, čiji pripadnici posebnu zahvalnost izražavaju Tužilaštvu ZZH i dežurnom tužitelju Josipu Aničiću na brzoj reakciji i profesionalizmu, pod čijim nadzorom se obavljaju operativne akcije – saopćeno je iz GP BiH.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79