Akcija MUP-a HNK: Za tri noći privedene 24 osobe zbog droge

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog, uz asistenciju pripadnika MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona su u noći sa 27. / 28. , 28. / 29.te 29. / 30.juni proveli akciju sprečavanja zloupotrebe opojnih droga na području Mostara, a vezano za održavanje raznih manifestacija u samom gradu za koje su u prethodnom periodu prikupljena saznanja da će na njima biti prisutna lica koja se dovode u vezu sa krivičnim djelima iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

– U ovim aktivnostima privedene su ukupno 24 osobe.

Tri osobe su ispitane u svojstvu osumnjičenih, dvije su državljani BiH, a jedna Republike Hrvatske i to zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl 238 KZ FBiH.

Privremeno je oduzeto 10 grama N.N bijele materije, 10 grama NN biljne materije, NN gljive, digitalne vage i mobiteli.

Također, 18 osoba, od kojih 16 državljana BiH te po jedan Hrvatske i Njemačke je ispitano u svojstvu osumnjičenih zbog osnovane sumnje da su počinili KD Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz člana 239 KZ FBiH – saopćili su iz MUP-a HNK.

Od ovih osoba privremeno je oduzeta NN biljna materija dok su tri osobe saslušane u svojstvu svjedoka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79