Foto: Arhiv
Akcija MUP-a KS: Kod dilera pronađeno više od pola kilograma marihuane i speeda

Akcija MUP-a KS: Kod dilera pronađeno više od pola kilograma marihuane i speeda


Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, realizovali su operativne aktivnosti s ciljem dokumentovanja krivičnih djela neovlaštenog prometa opojnim drogama.

“Prilikom pretresa stana i pratećih objekata na području općine Novo Sarajevo koje osumnjičeni koristi, policijski službenici su pronašli i oduzeli: više od 500 grama narkotičkih sredstava,

  • u 10 pakovanja – cca 400 grama materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed,
  • više od 100 grama materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, te druge predmete od interesa za istragu”, saopćeno je iz MUP-a KS.

Slobode je lišen 42-godišnji muškarac J.Z. iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga (član 238. stav 1. KZ FBiH).

Nad osumnjičenim se u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo provodi kriminalistička obrada, nakon čega će biti predat u daljnju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija