Foto: Avaz
Sarajlije ogorčene: “GRAS-ov minibus danima ne vozi za Faletiće. Zbog njih ću dobiti otkaz”

Sarajlije ogorčene: “GRAS-ov minibus danima ne vozi za Faletiće. Zbog njih ću dobiti otkaz”


Redakciji portala Crna-Hronika javili su se ogorčeni građani sarajevskog naselja Faletići koji danima problem imaju sa javnim prevozom kojeg kako kažu “više nema nego što ima”. Pored nedostatka autobusa građani su ogorčeni i na ponašanje vozača javnog prevoza. Kažu da su više nego bezobrazni.

Cijeli slučaj prijavljen je ministarstvu kao i kantonalnoj inspekciji.

Pročitajte pismo koje je poslano Ministarstvu prometa Kantona Sarajevo, Kantonalnoj inspekciji kao i nadležnim u GRAS-u.

“Minibus za Faletiće sa Baščaršije već danima ne radi. Jučer je malo proradio i opet ne radi. Bezobrazno ponašanje firme GRAS koja nam pošalje dan vozilo pa pet dana nema je bezobrazno i samo nas tjera da se oslonimo na njega i shodno tome zakasnimo na posao. Ovaj bus je uvijek pun, putnika ima mnogo i mnogi smo oštećeni neradom ove linije.

Putnici se potukli sa revizorima zbog klime u sarajevskom novom tramvaju

Podsjećamo vas da su Faletići skoro pa u centru grada a GRAS nas tjera da budemo najveće selo. Saobraćaj je bolje organizovan prema selima na Bjelašnici nego prema nama. Bruka i sramota je da živimo u Sarajevu, općina Stari Grad. Sramota je da na ovaj način moramo tražiti da minibus proradi.

Tako blizu svega a tako daleko. Hvala Bogu pa je raspust pa nam djeca ne moraju da pješice. Mi radnici idemo većinom pješke. Kad dobijemo otkaze na poslu samo ćemo mi biti krivi, nece ni vlade ni grasovi samo mi. Kako onda djetetu objasniti što nemamo više da jedemo?” – pita se ogorčeni Sarajlija.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija