Foto: FENA
Akcija MUP SBK: U Kiseljaku pronađeno više od kilograma droge i tableta ecstasy

Akcija MUP SBK: U Kiseljaku pronađeno više od kilograma droge i tableta ecstasy


Policijski službenici PU Kiseljak u srijedu su, tokom dvije odvojene akcije u mjestu Podastinje, otkrili veću količinu narkotika.

U pretresima obiteljskih kuća, pronađeni su različiti tipovi opojnih droga, uključujući cannabis, ecstasy i speed.

Kako je saopćeno iz MUP-a Srednjobosanskog kantona, tokom pretrage kuće koju koristi V.V. (1985.) iz Kiseljaka, otkriveno je oko 500 grama biljne materije sumnjive na cannabis i 60 komada tableta za koje se pretpostavlja da su ecstasy.

U drugom pretresu, kod T.B. (1990.) iz Kiseljaka, pronađen je kilogram cannabisa, 500 grama bijele praškaste materije sumnjive na speed i 20 komada tableta ecstasy.

Osim toga, tokom pretresa pronađena je digitalna vaga za precizno mjerenje, te drugi predmeti povezani s kaznenim djelima u vezi s drogom.

Oba osumnjičena su lišena slobode, a protiv njih su pokrenute zakonom predviđene mjere zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i distribuciju opojnih droga.

Ova akcija provedena je u saradnji s nadležnim tužiteljstvom, timom za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak i Sektorom kriminalističke policije MUP-a.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija