Akcija “Ronhill” – U Obudovcu otkriven nelegalni duhan vrijedan 55.000 KM

Na području Obudovca nastavljena je operativna akciju kodnog naziva “Ronhill” u kojoj je oduzeta roba u vrijednosti 55.000 KM, potvrđeno je danas iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Ovlašteni službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra UIO u Tuzli otkrili su lokacije na kojoj se vrši priprema duhana za daljnju distribuciju na području BiH i Hrvatske.

Tokom pretresa vozila, porodične kuće i pomoćnih objekata u vlasništvu T.P. pronađeno je 318 kg sitno rezanog duhana bez akciznih markica, kao i mašina za rezanje duhana.

Akciju “Ronill” službenici UIO započeli su prošle sedmice kada su oduzeli 1.033 kg sitno rezanog duhana bez akciznih markica, 685 kg duhana u listu i mašinu za rezanje duhana.

Ukupna tržišna vrijednost te robe procijenjena na 170.000 KM.

Iz UIO navode da je ova aktivnost usmjerena na sprečavanje ilegalne prodaje duhana i cigareta na tržištu Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Komentari

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79