Akcija spašavanja penjača na planini Prenj

U toku je akcija spašavanja ppovriješenog penjača na planini Prenj, na vrhu Osobac.

Na terenu su pripadnici Gorske Službe Spašavanja Prenj (GSS Prenj), koji su brzo stigli do unesrećenog i njihov medicinski tim trenutno pruža pomoć penjaču.

Prema informacijama, penjač je zadobio teške tjelesne ozljede, uključujući višestruke prelome. Situacija je posebno ozbiljna, a brza intervencija medicinskog tima GSS Prenj je ključna za spašavanje života unesrećenog.

Pripadnici GSS Prenj apelirali su na obezbjeđivanje helikoptera za evakuaciju penjača, jer bi višesatni transport nosilima na ovako teškom i zahtjevnom terenu bio nepovoljan za unesrećenog i spasioce. Trenutno očekuje dolazak helikoptera EUFOR-a i unesrećeni će biti transportovan u naredenim minutama.

Cijela akcija spašavanja se odvija u teškim uvjetima, na zahtjevnom terenu, no pripadnici GSS Prenj su na terenu i posvećeni pružanju pomoći unesrećenom penjaču.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79