Aki Rahimovski dobit će ulicu u centru grada bivše Jugoslavije: Hoće li i drugi gradovi uraditi slično?

Gradonačelnica grada Skoplja Danela Arsovska otkrila je kako će jedna od ulica u središnjem dijelu grada nositi ime Akija Rahimovskog.

“Aki Rahimovski, legendarni pjevač ‘Parnog valjka’, pokopan je u aleji velikana na zagrebačkom groblju ‘Mirogoj’. Lijes je bio prekriven makedonskom zastavom. Kao gradonačelnica Grada Skoplja, danas sam inicirala odluku Grada Skoplja da ulica u središnjem dijelu grada nosi ime Aleksandra Akija Rahimovskog.

Na posljednjem susretu s Akijem u rezidenciji predsjednika Hrvatske prošle godine ponosno nas je pozdravio uz njemu osobno najdraže makedonske pjesme”, napisala je Arsovska.

Brojni građani lajkovima i komentarima podržali su ovu inicijativu.

Inače, danas je u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu održana komemoracija u čast Akiju Rahimovskom, a brojni prijatelji i kolege upisali su se u knjigu žalosti.

Podsjećamo, Rahimovski je preminuo u subotu u 67. godini. Jučer su ga brojni prijatelji i obitelj ispratili na vječni počinak na zagrebačkom Mirogoju.

U trenutku kada su lijes Akija Rahimovskog spuštali u grob, kamere su se ugasile, a zasvirala je pjesma Sailing glazbenika Roda Stewarta kojeg je Rahimovski rado slušao i o njemu često govorio. Lijes prekriven makedonskom zastavom do grobnog mjesta ispratili su članovi Parnog valjka, djeca Akija Rahimovskog i brojni prijatelji i kolege glazbenici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79