Ako Tužilaštvo pokuša reagovati na 9. januar, zabranit ćemo i njihovo djelovanje u RS-u

Ako Tužilaštvo pokuša reagovati na 9. januar, zabranit ćemo i njihovo djelovanje u RS-u


Predsjednik bh. eniteta Republika Srpska Milorad Dodik najavio je da će zabraniti djelovanje Tužilaštva BiH na prostoru ovog entiteta ukoliko ono reaguje na proslavu neustavnog 9. januara.

Dodik se u razgovoru za “Politiku” osvrnuo na izjave visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta u vezi obilježavanja neustavnog “Dana RS-a”.

On se prije neki dan hvalio kako ga policija Republike Srpske još nije uhvatila, ali treba da zna da ga pratimo i kad bude prilika bit će uhapšen. Ako Tužilaštvo proba da reaguje na 9. januar, zabranit ćemo i njihovo djelovanje na prostoru Republike Srpske”, istakao je Dodik. prenosi RTRS.

Schmidt je, podsjetimo, rekao da je proslava 9. januara kao Dana RS-a jasan i direktan propust u sprovođenju odluka Ustavnog suda BiH, kao i odluka visokog predstavnika, te dodao da nepoštovanje odluka Ustavnog suda predstavlja krivično djelo prema Krivičnom zakonu BiH.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija