Aktivnosti MUP KS: Jučer 1366 prekršajnih naloga

Policijski službenici PU Stari Grad lišili su slobode lice S.I., rođeno 2004. godine iz Ilidže, zbog sumnje da je počinilo krivično djelo teške krađe prema članu 287 KZFBiH.

O događaju je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uhapšena osoba je prebačena u prostorije za zadržavanje MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon kriminalističke obrade, lice je predato Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Istog dana, u 21:50 sati, policijski službenici PU Hadžići i Trnovo uhapsili su lice N.E., rođeno 1982. godine iz Hadžića, zbog prekršaja prema članu 8. ZJRM-a.

O ovom hapšenju obaviješten je dežurni sudija Općinskog suda u Sarajevu, a uhapšena osoba je prebačena u prostorije za zadržavanje MUP-a Kantona Sarajevo.

Tokom proteklog dana, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, podnijeli su jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka i uručili 1366 prekršajnih naloga.

Također, upozorili su 90 vozača zbog manjih prekršaja.

Iz saobraćaja je isključeno pet vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, četiri osobe prije sticanja prava na upravljanje vozilom, tri vozača za vrijeme trajanja mjere zabrane upravljanja vozilom, tri vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i jedno vozilo zbog isteka registracije, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79