Alarm upaljen: SBiH pozvala MO i OSBiH da počnu pripreme za odbranu države

Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) poziva Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine da započnu operativne pripreme za odbranu države od prijetnje koja dolazi od rukovodstva bh. entiteta Republika Srpska, čiji predsjednik Milorad Dodik iznosi otvorene prijetnje teritorijalnom integritetu i suverenitetu Bosne i Hercegovine.

U saopćenju iz Press službe SBiH ističe se također poziv sigurnosnim agencijama Bosne i Hercegovine da prijetnje miru shvate najozbiljnije i usmjere svoje aktivnosti u pravcu adekvatnog odgovora na eskalaciju sigurnosne situacije.

Sve civilne strukture vlasti trebaju biti spremne da se stave na raspolaganje i pruže neophodne resurse i podršku oružanim snagama i policijskim agencijama u suzbijanju pokušaja podjele države.

Stranka za BiH također poziva Ured visokog predstavnika (OHR) da iskaže podršku institucijama Bosne i Hercegovine i informiše Vijeće sigurnosti UN-a o situaciji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79