Alarmantno u Gračanici: Veliki pomor ribe, a u vodi poskoci duži od metar

Nesnosne vrućine i minimalan dotok vode u rijeku Sokolušu koja izvire u Sokolu i teče kroz centar Gračanice, uzimaju svoj danak.

Prije dva dana, u rijeci su kod Skvera primijećeni poskoci dužine i više od metar, kako love ribu.

Stigli su i radnici preduzeća „Komus“ te su pokosili travu oko korita rijeke. Gladne i žedne otrovnice su se po svoj prilici namnožile, pa se pretpostavlja da u kamenim obalama imaju i svoja gnijezda.

-Naše je da kosimo travu oko korita. Čuo sam da je pozvana i jedna firma iz Tuzle, koja postavlja materije koje tjeraju zmije – kaže direktor „Komusa“ Senad Memić.

Seruma nema: Ako vas ugrize zmija, molite se Bogu

Već jutros se pojavio i novi problem s rijekom. Naime, radnici naplatne službe „ORVI parkinzi“ su primijetili masovni pomor ribe.

Obaviješteni su policija i inspekcija.

Osman Hodžić, sekretar Sportsko-ribolovno-ekološkog društva „Drijenča“ iz Gračanice kaže da će se ribari uskoro okupiti na rijeci da vide šta dalje činiti, jer se sličan pomor ribe na ovoj rijeci dogodio prije 15 dana piše Avaz.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79