Albanija: Legalizovat ćemo marihuanu u medicinske svrhe

Albanija će omogućiti zakonsko korištenje kanabisa u medicinske svrhe, potvrdio je u četvrtak albanski premijer Edi Rama, javlja agencija Anadolija (Anadolu Agency, AA).

Rama je na konferenciji za novinare govorio o rezultatima inicijative “Nacionalno savjetovanje”, kroz koju je nekoliko mjeseci od građana traženo da daju mišljenje o različitim temama.

“Nastavićemo kako građani kažu. Apsolutno ćemo legalizovati kanabis za medicinsku upotrebu i otvorićemo novi front u cilju ekonomskog i tehnološkog rasta. Nemamo dilemu oko toga. Šta su građani rekli, to će biti urađeno i o tome nema rasprave”, rekao je Rama.

Prema podacima Vlade Albanije, 61 posto ispitanika izjasnilo se da bi trebalo dozvoliti uzgoj, preradu i izvoz kanabisa u medicinske svrhe pod kontrolom države, dok je 29 odsto njih bilo protiv toga.

Oko 20 evropskih država danas omogućava zakonsko korišćenje kanabisa u medicinske svrhe, u regionu su to Slovenija, Hrvatska i Sjeverna Makedonija.

Vlada Albanije je kroz inicijativu “Nacionalno savetovanje” imala za cilj da putem upitnika dobije mišljenje građana o raznim pitanjima vezanim za ekonomiju, spoljnu politiku, zapošljavanje, borbu protiv kriminala i druge oblasti.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79