Foto: Avaz/Facebook
Aldin Hajdarević, čovjek u kojem kuca srce Rijada Heldovca: Hvala donorima što su mi omogućili novi život

Aldin Hajdarević, čovjek u kojem kuca srce Rijada Heldovca: Hvala donorima što su mi omogućili novi život


U prostorijama Ministarstva zdravstva u Sarajevu danas je održana pres konferencija povodom prve uspješno obavljene transplantacije srca u BiH.

Tim povodom, javnosti su se obratili federalni ministar zdravstva dr. Nediljko Rimac, v. d. direktora KCUS-a prof. dr. Hajrija Maksić, prof. dr. Nermir Granov i pacijent kojem je transplantirano srce Aldin Hajdarević (44).

Podsjetimo, Hajdareviću je transplantirano srce 21-godišnjeg Rijada Heldovca, mladića koji je podlegao povredama nakon saobraćajne nesreće u Zavidovićima.

Veliko srce porodice Heldovac: Nakon što je Rijad izgubio život, donirali njegove organe i spasili tri života

Hajdarević se danas zahvalio porodici Heldovac jer su mu omogućili novi život.

Hajdarević je na početku govorio o stanju prije operacije. Prije dolaska na KCUS nije mogao hodati i bio je teško bolestan. Danas se osjeća kao 30-godišnjak.

“Uz pomoć dobrih doktora predložili su mi da ugradim pumpu i ja sam pristao. U međuvremenu se desio preokret gdje se meni javlja donor. To se dešava s nedjelje na ponedjeljak, a u utorak sam već prohodao. Ostalih sedam dana sam bio na odjelu.

Zahvalio bi se puno donorima, čitavom osoblju ali i mom timu koji je oko mene bio 24 sata. Porodicu sam kontaktirao, trebam da se susretnem i zahvalim što su mi omogućili novi život. 1980. sam godište, a osjećam se kao da mi je 30 godina”, rekao je Hajdarević.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija