Aleksandar Goganović: Srbija je bila dužna obavijestiti Ministarstvo vanjskih poslova BiH, što je i uradila

Zamjenik ministra odbrane BiH Aleksandar Goganović izjavio je za Srnu da “neupućeni pojedinci iz političkog Sarajeva nepotrebno dižu tenzije i šire strah među građane BiH, naglasivši da RS nijednim svojim potezom nije urušila suverenitet i teritorijalni integritet BiH”.

“U defileu nisu učestvovali pripadnici Vojske Srbije nego kadeti Vojne i Policijske akademije, a na osnovu potpisanog sporazuma između Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite RS i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije”, pojasnio je Goganović.

Na pitanje da prokomentariše reagovanja o defileu Vojne akademije u Beogradu ulicama Prijedora, Goganović je rekao da je RS “ozbiljna država i da je ispoštovala sve neophodne zakonske procedure”.

“Naime, u ovakvim situacijama kada kadeti sa uniformama, ali bez naoružanja ulaze na teritoriju BiH, neophodno je obavijestiti Ministarstvo vanjskih poslova u Vijeću ministara, što je Republika Srbija i uradila”, naglasio je Goganović.

On je rekao da pojedinim političarima iz Sarajeva, “krajnje dobronamjerno, savjetuje da prouče zakone i procedure prije istupanja u javnost”.

Potvrđeno: Elmedin Konaković pustio Vojsku Srbije na teritorij BiH, nije reagovao samo obavijestio GP BiH

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79