Aleksandar i Slobodan pretukli muškarca ispred kafane i nanijeli mu povrede glave

Aleksandar i Slobodan pretukli muškarca ispred kafane i nanijeli mu povrede glave


Protiv osumnjičenih bit će podnesene prijave

Aleksandar V. (38) i Slobodan P. (27), obojica iz Laktaša, privedeni su zbog sumnje da su pijani ispred ugostiteljskog objekta u Laktašima trećem licu nanijeli povrede glave. Navodeći inicijale uhapšenih, u PS Laktaši su kazali da se osumnjičeni A. V. tereti za krivična djela tjelesna povreda, a S. P. je počinio prekršaj ometanja državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija.

– Osumnjičeni su u subotu oko 22 sata oštećenog napali ispred ugostiteljskog objekta i nanijeli mu povrede glave, a na licu mjesta je obavljen uviđaj, saopćili su iz PU, gdje ističu da je povrijeđenom ljekarska pomoć ukazana u Univerzitetsko-kliničkom centru Republike Srpske.

– Preduzimanjem mjera i radnji službenici su utvrdili da se A. V. može dovesti u vezu sa izvršenjem predmetnog krivičnog djela, te je uhapšen i podvrgnut ispitivanju na prisustvo alkohola, a utvrđeno je da ima 2,02 promila alkohola u organizmu, pojasnili su u policiji. Ističu da je drugoosumnjičeni Slobodan P. tokom uviđaja vrijeđao policajce, te se oglušilo o zakonito izdato naređenje zbog čega je uhapšen.

– S. P. je također podvrgnut ispitivanju na prisustvo alkohola, te mu je utvrđeno 2,18 promila alkohola u organizmu, naveli su u policiji koja će Okružnom tužilaštvu Banja Luka protiv A. V. dostaviti izvještaj o krivičnom djelu, a protiv S. P. slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu piše Oslobođenje


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija