Bošnjak ostaje savjetnik v. d. ravnateljici, koja je ranije njemu bila savjetnica

Bošnjak ostaje savjetnik v. d. ravnateljici, koja je ranije njemu bila savjetnica


Nedavno razriješeni, višegodišnji ravnatelj ZZO HNŽ Rade Bošnjak ostaje u ZZO-u na mjestu savjetnika za zdravstveno osiguranje.

Na naš upit koju funkciju trenutačno u ZZO-u obnaša Rade Bošnjak, odnosno je li ostao na mjestu savjetnika za zdravstvo v.d. Ani Vidačak, koja je ranije njemu bila savjetnik, iz ZZO-a kažu da ne postoji savjetnik za zdravstvo nego savjetnik za zdravstveno osiguranje, fokusirajući se na jednu ispuštenu riječ u upitu, a ne na suštinu – da Bošnjak ostaje u ZZO-u.

“Rade Bošnjak je zasnovao radni odnos na određeno vrijeme na radno mjesto savjetnik za zdravstveno osiguranje sukladno članku 6., stavak (1), točka b) Uredbe o postupku prijema u radni odnos u javnom sektoru U Hercegovačko – neretvanskoj županiji(Narodne novine HNŽ/K broj 4 od 5. srpnja 2019)”, stoji u odgovoru koji potpisuje Alenka Ban, odnosno ured za odnose s javnošću Zavoda.

Upitani je li za mjesto savjetnika bio raspisivan natječaj, koji je po nekim pravnim mišljenjima morao biti raspisan, budući da je Bošnjak na mjesto ravnatelja imenovan s vana i nije zaposlenik Zavoda, uvjeravaju nas da nije, pozivajući se na gore navedenu županijsku uredbu.

Bošnjak je zadužio i jednu od novih Škoda, na što savjetnik po važećem pravilniku ZZO-a nema pravo, no upućeniji tvrde da je vozi na relaciji kuća-posao zadnjih dana.
Podsjetimo, na sjednici Vlade HNŽ-a održanoj 9. prosinca – telefonskoj – dužnosti je razriješen Rade Bošnjak.

Vlada HNŽ, a v.d. ravnateljicom imenovala Anu Vidačak, njegovu savjetnicu, a Bošnjakova su uzdanja da bi preko nje ipak mogao zadržati dio kontrole u ZZO-u i očito je da ne želi ispustiti konce iz ruku. Proračun ZZO-a veći je od županijskog, te je i jasno otkuda želja da se ovdje zadrži kontrola piše Hercegovina.info


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija