Aleksandar Vučić: Srbija neće priznati lidera Republike Srpske koga je oktroisao zapad

Srbija neće priznati lidera Republike Srpske koga je oktroisao Zapad, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je istakao da će samo poštovati volju srpskog naroda.

Vučić je rekao da to nije pitanje ljubavi prema predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku ili bilo kome, nego pitanje odnosa poštenja i poštovanja volje srpskog naroda.

“Da ne govorim o tome kakvi se sve problemi spremaju na Balkanu. Oni misle da ruše Dodika, ali problem je ko će da prihvati marionetu, nekoga oktroisanog. Samo da znaju da Srbija to neće da prihvati. To je pitanje odnosa poštenja i poštovanja volje srpskog naroda. Mislim da oni već ozbiljno razmišljaju o tome”, rekao je predsjednik Srbije.

Vučić se osvrnuo i na suđenje predsjednik Republike Srpske.

“Mislim da smo ušli u fazu nagovaranja onih koji treba da donesu presudu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. Osmišljena je reakcija koja nije samo politička. Za nas je važno da sačuvamo mir”, rekao je Vučić za TV “Prva”.

Podsjećamo 1998. godine upravo je SAD presudno utjecao da Dodik zasjedne u premijersku fotelju.

Uz izdašnu pomoć tadašnje američke administracije koju je u Banjoj Luci predstavljao Escobar, ratna zločinka i tadašnja predsjednica RS-a Biljana Plavšić je u udaru 1997. uz pomoć transportera SFOR-a srušila vlast SDS-a te sjedište RS-a s Pala prebacila u Banju Luku gdje su reformističke snage bile jače.

U to vrijeme miljenik Zapada, lider SNSD-a na burnoj sjednici Narodne skupštine RS-a, u noći između 17. i 18. januara 1998. godine izabran je za premijera. Te godine u NSRS-u njegova je stranka imala samo dva zastupnika – on i Nenad Baštinac, ali to nije bilo nikakva prepreka da SAD na mišiće preko Plavšić izlobira 42 zastupničke ruke.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79