Alen pokušao ubiti starijeg brata, ubo ga nožem u stomak

Kantonalni sud u Livnu potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 u Livnu, protiv osumnjičenog Alena Ahmića (19), rođen u Visokom, nastanjenom u mjestu Veliki Guber u Livnu, radi postojanja osnovane sumnje da jepokušao ubiti brata, saopćeno je iz Tužilaštva u Livnu.

– Optuženom se stavlja na teret da je u noći, 15. septembra oko 00:40 sati u Velikom Guberu kod Livna, u obiteljskoj kući, nakon svađe brata, oštećenog D. P. (22) sa ocem, uzeo nož dužine oštrice sedam centimetara, te oštećenom zadao jedan ubod u predio stomaka, nakon čega je pozvao policiju i prijavio događaj – navedeno je u saopćenju.

Podsjećamo da je zbog postojanja osnovana straha da će boravkom na slobodi ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, kao i zbog toga što se radi o krivičnom djelu koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja, a za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od 10 godina ili teža, optuženom Ahmiću po rješenju Kantonalnog suda u Livnu od 17. septembra određena i mjera pritvora u trajanju od mjesec.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79