Alisa Mutap na suđenju: Postala sam najpoznatija ličnost u BiH

U sudnici Općinskog suda u Sarajevu danas je održano ročište u parničnom postupku po tužbi Alise Mutap-Ramić protiv Muriza Memića, oca stradalog mladića Dženana Memića.

Prva je svjedočila Alisa Mutap-Ramić, odgovarajući na pitanja svog advokata Gorana Dragovića.

Na pitanje kako se osjećala nakon sporne izjave Muriza Memića, koja je objavljena 18. oktobra 2019. godine, Mutap-Ramić je odgovorila da se osjećala posebno tužno kad joj je rodbina poslala objavu, piše Avaz.

– Osjećala sam se posebno tužno, jer su iznesene tvrdnje da se bavim profesionalno prostitucijoim. Te 2019. godine, imala sam 23 godine. Prije te objave sam se udala i više sam se osjećala jadno, nisam se osjećala dobro neko vrijeme – kazala je Mutap – Ramić.

Dragović ju je upitao da prokomentariše kako je shvatila Murizovu izjavu.

– Smatram da je profesionalna prostitucija pružanje seksa za novac i shvatila sam da je tvrdio da meni muškarci plaćaju za seks– kazala je Ramić.

Potvrdila je da je potom ona na Instagramu postavila pjesmu “Pruži ruku pomirenja” i tagovala Muriza Memića i kaže da je to bio komentar na spornu izjavu o njoj.

– Postavila sam objavu, to je bio više histerični napad. Zbog kampanje koja se vodila protiv mene podnosila sam sve i pokušavala sam se u tišini boriti u krugu svoje porodice, ali ovo 2019. nisam mogla da prešutim – kazala je Mutap-Ramić.

Rekla je da joj je posebno bilo teško i zbog supruga čiji je otac poginuo na Tuzlanskoj kapiji.

– Ovo je jedini put da sam tužila, nisam mogla to da prešutim, sa svojom porodicom sam u tišini sve prebolijevala – kazala je Mutap – Ramić.

Kazala je da je više puta imala neprijatnosti te da su joj na ulici ljudi koje ne poznaje dobacivali da je prostitutka.

– Ja od tragedije nisam htjela praviti Zadrugu, nego sam to plačući prebolijevala sa svojom porodicom kući. Svaki put idem kući i plaćem, to niko ne zna – kazala je Ramić i dodala:

– Postala sam najpoznatija ličnost u BiH, zahvaljujući tuženom i njegovoj grupi, iako to nikada nisam htjela.

Advokat Ifet Feraget koji zastupa Muriza Memića napomenuo je da je na Instagramu postavila 10 do 15 emotikona koji plaču od smijeha, te zaključio da je njeno objašnjenje bilo da je to bio rezultat histeričnog napada, Alisa Mutap-Ramić je kazala:

– Mogu izgledati hladno, ali znam biti tužna.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79